Uşaklı OEDAŞ Can Dostlar projesinin kapsamını genişletti

Uşak dahil toplam 5 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan OEDAŞ can dostlar projesinin kapsamını genişlettiğini duyurdu.
Uşaklı OEDAŞ Can Dostlar projesinin kapsamını genişletti

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek sistemlerine entegre eden OEDAŞ hem kesintisiz elektrik dağıtımını hem de çevrenin korunmasını sağlamaya devam ediyor. OEDAŞ'ın yatırımları ve teknolojik atılımları devam ederken bunlardan biri daha açıklandı.

OEDAŞ'TAN CAN DOSTLAR PROJESİ!

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, sokak hayvanlarının yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürdürdüğü Can Dostlar sosyal sorumluluk projesinin kapsamını ‘göçmen kuşlar’ı dahil ederek genişletti. Kuşların göç rotasında yer alan bölgede hizmet veren ve kuşların çarpılmasını önlemek için nakil hatlarında izolatör, flexiglass kaplama gibi çalışmalar yapan OEDAŞ, artık bu alandaki çalışmalarını Can Dostlar dahilinde gerçekleştirecek. Projenin yeni fazını, 11 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü kapsamında açıklayan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, ilk etapta hurda malzemelerden kuş yuvaları yapıp kuşların geçiş güzergahlarına yerleştireceklerini söyledi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), ana faaliyet alanındaki çalışmaların yanı sıra biyoçeşitliliğin korunması ve artırılması amacıyla çeşitli adımlar atıyor. Kuşların göç rotasında yer alan bir bölgede hizmet veren ve bu kapsamda kuşların korunmasına yönelik çeşitli çalışmalar yürüten şirket, bu alandaki çalışmalarını artık sosyal sorumluluk projesi Can Dostlar çatısı altında yürütecek.

can-dostlar.jpg

Projenin yeni fazında ilk olarak göçmen kuşlar için hurda malzemelerden yuva yapacaklarını açıklayan Yalçın, “Can Dostlar projesi kapsamında bu zamana kadar sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için depolarımızdaki hurda malzemelerden barınaklar yapmıştık. Şimdi yine bu malzemelerle göçmen kuşlar için de yuvalar yaparak güzergahlarındaki uygun yerlere yerleştireceğiz. Hurda malzemeleri dönüştürerek hem hayvanlara katkı sağlıyor hem de çevresel etkilerimizi azaltıyoruz. Bu çalışma, 2030 yılına kadar atıklarımızı yüzde 50 azaltma, 2050’ye kadar ise sıfırlama vizyonumuzu da destekliyor.” diye konuştu.

Çevreye duyarlı projeleri ile adından söz ettiren OEDAŞ bu proje halkasına bir yenisini daha ekleyerek Can Dostlar projesinin kapsamını genişletti. Yürütülen projelerin detayları kamuoyuna açıklanırken 2030 senesinin sonuna kadar atıklarda da yüzde 50 azaltma hedefi için çalışmalara başlandı.