Uşak’ın sırası şaşırttı! Türkiye’nin en zengin şehirleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) en zengin şehirlerle ilgili önemli rakamlar paylaştı. Listenin başındaki il kadar Uşak'ın en zengin iller arasındaki sıralaması da şaşırttı. Peki, Uşak kaçıncı sırada?
Uşak’ın sırası şaşırttı! Türkiye’nin en zengin şehirleri açıklandı

Aktarılan son habere göre TÜİK, merakla beklenen Gayri Safi Yurt İçi Hasıla verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye’nin en zengin illeri tek tek sıralandı. Listede Uşak’ın sıralaması dikkat çekti.

EN ZENGİN İLLER SIRALAMASI

TÜİK’in yayımladığı son verilerle birlikte Türkiye’nin en zengin illeri sıralaması güncellendi. Türkiye’nin en zengin şehri sanılanın aksine Ankara, İstanbul, İzmir ya da Kayseri değil!

Türkiye’nin en zengin şehri kişi başına 302.772 TL geliri ile Kocaeli oldu. Bu sırası İstanbul 287.524 ikinci, Tekirdağ 253.501 TL ile Tekirdağ tamamladı.

ANKARA DÖRDÜNCÜ OLDU

Listenin devamında Ankara 230.677 TL ile dördüncü olarak tamamlarken, Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan İzmir 218.779 TL ile beşinci olarak tamamladı. Sıralamada Uşak’ın yeri Uşaklılar tarafından merak konusu oldu.

Diğer yandan listenin devamında sırası ile Bilecik, Kırklareli, Yalova, Bursa ve Antalya yer aldı.

UŞAK KAÇINCI SIRADA YER ALDI?

Uşak’ın kaçıncı sırada yer aldığı Uşaklılar tarafından merak ediliyor. Sanayi ve teknoloji açısından önemli bir şehir olan Uşak Ege şehri olmasına rağmen İç Anadolu esintilerini de içerisinde barındırıyor. Kişi başı 146.685 TL gelir ile listesinin 28. Sırasında yer alan Uşak kendini geliştirmeye devam ediyor.

Uşak, Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nı 8 bin 219 dolardan 8 bin 551 dolara çıkararak başarısını herkese duyurdu.

Denizli GSYH’sini 8 bin dolardan 9 bin 456 dolara çıkartırken, Kütahya’da 7 bin 412 dolardan 8 bin 442 dolara yükseldi.