Uşak'ın ikiz şehri ortaya çıktı! Büyük TERS KÖŞE şaşırtacak

Son dönemin en çok konuşulan ve tartışılan teknolojik gelişmesi olan yapay zeka açıkladığı verilerle insanları şaşırtmaya devam ediyor. İllerin isimlerini değiştiren yapay zeka bu seferde illerin ikizlerini belirledi.
Uşak'ın ikiz şehri ortaya çıktı! Büyük TERS KÖŞE şaşırtacak

Uşak'ın ikiz şehri ortaya çıktı! Büyük TERS KÖŞE şaşırtacak - Türkiye 81 ili ve her ilin sahip olduğu kendine has özellikleriyle kendine has bir coğrafya çizerken yapay zeka bu seferde şehirlerin ikizlerini belirledi.

Hatırlanacağı üzere yapay zeka bir önceki çok ses getiren uygulamada illerin isimlerini değiştirmiş, pek çok ilin isminde yapılan değişiklik tepki çekmiş ve beğenilmemişti. Sadece yapay zeka tarafından Ankara'ya verilen Atatürk ismi beğenilmiş, Ankaralıların haritayı rekor seviyede paylaşmasına neden olmuştu. Bu seferde yapay zeka illerin sahip oldukları özelliklerine göre ikizlerini belirledi.

UŞAK'IN İKİZ ŞEHRİ HANGİSİ?

Yapay zeka tarafından illerin özelliklerini karşılaştırarak ikiz şehirlerini belirledi. Yapılan sıralamada Uşak'ın da ikiz şehri belirlendi. Yapay Zeka Uşak'ın ikiz şehrini Eskişehir olarak açıkladı. Uşak ile Eskişehir'in ikiz şehir seçilme nedenleri ise şu şekilde sıralandı:

Her iki şehrinde kaplıcalara sahip olması,

Tarihleri boyunca çok sayıda farklı uygarlığa ev sahipliği yapması,

Sanayi ve ticaretlerinin benzer alanlarda gelişmesi,

Kültürel zenginliklerinin ortak olması,

Doğal güzelliklerinin birbirine yakın olması,

Tarihi zenginliklerinin örtüşmesi.

Yukarıda yer alan özelliklerin örtüşmesi nedeniyle yapay zeka tarafından Uşak'ın ikiz şehri Eskişehir oldu. Eskişehir ile Uşak'ın ikiz şehir seçilmesi farklı tepkilere neden olurken Uşaklılar da konu hakkında ikiye bölündü. Bazı Uşaklılar benzerlikleri örtüştürürken bazı Uşaklılar ise seçimin yanlış olduğunu ifade etti.