Uşak Üniversitesi Gazze için dualar okudu lokma dağıttı

Uşak Üniversitesi aylardır Gazze’de devam eden insanlık katliamını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Cuma namazı çıkışı sonrasında dualar okunurken, Gazze için lokma dağıtımı yapıldı.
Uşak Üniversitesi Gazze için dualar okudu lokma dağıttı

UŞAK (İHA) - Uşak Üniversitesi’nin personelleri ve öğrencilerinden anlamlı hareket! Cuma namazı çıkışında Filistin’de aylardır devam eden zulmün bitmesi için bir araya gelen Uşak Üniversitesi öğrencileri ve personelleri her bir ağızdan dua etti.

Bugüne kadar 35 bin Filistinlinin şehit olduğu olaya ilişkin basın açıklaması yapılırken, diğer yandan Doğu Türkistan’daki zulüm de unutulmayarak vurgulandı.

"BURADAN İLAN EDİYORUM"

Yeryüzünün propaganda makinalarının, şiddet düşkünü terör şebekesinin katliamlarını meşru olarak göstermekten utanmadığına dikkat çekilen açıklamada şunlar yer aldı:

‘‘Sözde insan hakları savunucusu Batı, ateşkes çağrılarını engelliyor, bu terör devletine etkin bir biçimde silah ve siyasi destek veriyor, akıl almaz bir tutum içinde Filistinlilerin haklarını savunan protestocuları dahi susturarak gözaltına alıyor. Bunun göstergesi olarak, Amerika’daki üniversitelerde Gazze için direniş başlatan öğrenciler, şiddet kullanılarak gözaltına alıyor, bu insani protestolar zorbalıkla engellenmeye çalışılıyor. Biz de buradan bu vesile ile Amerika’da direnen üniversite öğrencisi arkadaşlarımızı ve direnişlerini selamlıyor, her daim yanlarında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz”

aw196646-03-min-1.jpg

DOĞU TÜRKİSTAN'DA UNUTULMADI

Yapılan açıklamanın devamında tüm insanlığı bu suça ortak olan markaları boykot etmeye davet edildi. Diğer yandan Doğu Türkistan’da yaşanan zulmün de unutulmadığı vurgulandı. Gazzelilerin en doğal hakkı olan insanca yaşama ve mülkiyet haklarının korunması için verdikleri mücadeleye destek verildiği ifade edilen açıklamada vahşetin bir an önce durması için çağrıda bulunuldu.