Uşak Belediyesi, Kütahya ve Denizli ile Su Kardeşliği protokolünü imzaladı

Aktarılan son habere göre Uşak Belediyesi, Kütahya ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Su Kardeşliği protokolünü imzaladı. Bu şekilde su kaynakları aktif bir şekilde yönetilecek ve su politikaları oluşturulacak.
Uşak Belediyesi, Kütahya ve Denizli ile Su Kardeşliği protokolünü imzaladı

Su kaynaklarının verimli ve etkili bir şekilde kullanılmasının yanı sıra korunması için önemli bir hareket başlatıldı. 18 belediye su kaynaklarının korunması için harekete geçerek protokolleri imzaladı.

Uşak Belediyesi Kütahya ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Su Kardeşliği protokolünü imzalarken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da çalışmalar hakkında bilgi aldı.

PROTOKOL İMZALANDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarının doğru bir şekilde yönetilmesi ve sürdürülebilir su politikalarının oluşturulması hedefiyle Uşak ve Kütahya belediyeleri ile ‘Su Kardeşliği’ protokolü imzaladı.

aw102230-02-min.jpg

18 BELEDİYE ARASINDA ANLAŞMA YAPILDI

Su kaynaklarının korunması, verimli ve sürdürülebilir kullanılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan “Su Verimliliği Seferberliği” Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği’nde hayata geçti. Programda toplam 18 belediye arasında, su kaynaklarının korunması, verimli ve sürdürülebilir kullanılması için protokoller imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Su Kardeşliği protokolünü Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Cevahir ile imzaladı.

aw102230-05-min.jpg

STANTLAR KURULDU

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Denizli’de su kayıp kaçakları konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığının Denizli’de su kaynaklarının korunması, verimli ve sürdürülebilir kullanılması konusunda yaptıkları çalışmaların anlatıldığı stantlar da dikkat çekti.

Stantları yakından inceleyen Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı da Denizli’de yapılan bu çalışmalarla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.