Uşak Belediyesi 6 bin TL ödüllü öykü yarışması düzenliyor!

Uşak Belediyesi Ömer Bedrettin Uşaklı Öykü Yarışması için duyuruda bulundu.
Uşak Belediyesi 6 bin TL ödüllü öykü yarışması düzenliyor!

Uşak Kültür Sanat etkinlikleri tüm hızı ile devam ederken Uşak Belediyesi tarafından para ödüllü yeni öykü yarışması düzenleneceği ilan edildi. “Uşak Belediyesi Ömer Bedrettin Uşaklı Öykü Yarışması” Uşak il genelinde ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenecek olan yarışmada öğrenciler dereceye girmek için yarışacaklar.

Uşak'ın değerleri arasında yer alan şair, yazar ve mütefekkir Ömer Bedrettin Uşaklı’yı anmak amacıyla düzenlenen yarışmada başvurular başlarken son başvuru tarihi ise 5 Şubat 2024 olarak uygulanacak. Öğrenciler arasında yapılacak öykü yarışmasının kazananı ise 15 Şubat 2024 tarihinde belirlenecek. Kazanan isimlere ödüller ise 21 Şubat 2024 tarihinde düzenlenecek olan ödül töreni ile verilecek.

UŞAK'TA ÖYKÜ YARIŞMASI! ÖMER BEDRETTİN UŞAKLI ÖYKÜ YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI NELER?

Türkiye Yüzyılı’nı nasıl hayal ediyorsunuz?” sorusunu edebiyatın bütünleştirici etkisi ile halkımızın yazmaya olan ilgisini artırmak ve şehrimizin değerlerinden biri olan şair, yazar ve mütefekkir Ömer Bedrettin Uşaklı’yı anmak amacıyla “Uşak Belediyesi Ömer Bedrettin Uşaklı Öykü Yarışması” düzenlenmiştir.

YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI:

Bu yarışmaya, Uşak’ta ortaokul, lise veya yükseköğrenime devam eden öğrenciler katılabilmektedir.

1- 1. Kategori: Ortaokul Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

2.Kategori: Lise Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

3.Kategori: Yükseköğrenim Kategorisi 1 (Üniversite ve Yüksek Okul ) Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

Öykülerde, öykü yazarının kimliğini belirten hiçbir bilgi bulunmayacaktır. Yarışmaya katılacak öyküler ve özgeçmiş; 12 punto, Times New Roman karakterinde ve 1,5 satır aralığında yazılmalıdır. Öyküler A4 kâğıdına yazılacaktır. Öyküler (4 nüsha olarak) teslim edilecektir. Her öykü küçük zarfa konulacak ve bütün öyküler ise büyük zarfa konularak tek zarfta teslim edilecektir.

oyku-1.jpg

oyku-2.jpg

Düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen kişiler başvurularını Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi üzerinden yapabilecekler. Yine 02762275163-618 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.