Uşak Belediye Başkanı Çakın Alevi Kültür Derneği'nin düzenlediği Birlik Cemi Törenine katıldı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile Uşak Valisi Turan Ergün Alevi Kültür Derneği'nin Işık Çakır Sultan Cemevi'nde düzenlediği Birlik Cemi Törenine katıldı.
Uşak Belediye Başkanı Çakın Alevi Kültür Derneği'nin düzenlediği Birlik Cemi Törenine katıldı

Tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye'de de dün Berat Kandili idrak edilmişti. Uşak il genelinde de kandil nedeniyle pek çok etkinlik düzenlenirken bunlardan biride Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlendi.

Uşak Alevi Kültür Derneği tarafından Işık Çakır Sultan Cemevi'nde Birlik Cemi Töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Uşak Valisi Turan Ergün ve Uşak Belediyesi Başkanı Çakın'da katıldı. Düzenlenen tören öncesinde protokol ile cemevinde bulunan vatandaşlar arasında sohbete de yer verildi.

BİRLİK CEMİ TÖRENİ YAPILDI!

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın ziyareti hakkında bilgilendirme yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın "Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın, Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün ve il protokolüyle birlikte Alevi Kültür Derneği'nin Işık Çakır Sultan Cemevi'nde düzenlediği Birlik Cemi Törenine katıldı.

cemevi.jpg

Başkanımız, alevi vatandaşlarımıza davetleri ve gönül dolusu muhabbetleri için teşekkürlerini iletti" ifadelerine yer verildi.

Birlik ve beraberliği sağlama, barıştırma, yargılama ve yargı sonucunda ceza veya ödüllendirme şeklinde amaçlar taşıyan bir ibadet bütünü olarak bilinen Cem Töreni özellikle de Hızır Orucu tutulan Şubat ayında yapılmakta olup dualar edilmekte, halka namazı kılınmaktadır.