Uşak Ankara arası 2 saate düşecek! Hızlı tren için tarih açıklandı

Hızlı tren pek çok ilde, iller arası ulaşımı kolaylaştırıyor. Konuya ilişkin Uşaklıları sevindiren önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan habere göre Uşak’tan geçecek olan hızlı tren için detaylar belli oldu!
Uşak Ankara arası 2 saate düşecek! Hızlı tren için tarih açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli açıklamalarda bulundu. Uşak’ın da bir durak olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, Ankara İzmir arasındaki hızlı trenin 2026 – 2027 yılları arasında hizmete gireceğini söyledi.

UŞAK ANKARA ARASI 2 SAAT

Yaptığı açıklamalarla Uşaklıları heyecanlandıran Bakan Uraloğlu özellikle İzmir ve Ankara arasındaki seyahatin 14 saatte 3,5 saate düşeceğini Uşak ve Ankara arasının ise 6,5 saatte 2 saat 10 dakikaya düşeceğini söyledi.

İşte Bakan Uraloğlu’nun o açıklaması:

“Ankara İzmir arası yaklaşık 14 saat olan seyahat süresi 3,5 saate inecektir. Aynı şekilde demiryolu ile yapılan Ankara Uşak arası seyahat süresi 6,5 saatten, 2 saat 10 dakikaya, Manisa Ankara arası 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecektir.

ekran-goruntusu-2024-03-15-104321-min-001.png

Dokuz istasyon ile Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir illerimizde yaşayan 7 milyon insanımız doğrudan hızlı tren konforuna kavuşmuş olacaktır”

Yapılan açıklamaya göre özellikle Uşak'ın hızlı tren noktasında uğrak bir durak olacağı tahmin ediliyor. Çevre illere ve büyükşehirlere ulaşım hızlı tren sayesinde daha pratik olacak.

İlginizi çekebilecek diğer Uşak haberleri:

Hızlı tren uygulaması sayesinde iller arasındaki seyahat hem daha hızlı hem de daha güvenli olacak. Uşak’ın da hızlı tren duraklarından biri olmasının bölgeye yarar getireceği tahmin ediliyor.