İşte illerin yeni isimleri! Uşak Kütahya Aydın Denizli Manisa İstanbul'un adı değişti

Türkiye'de yer alan 81 ilin ismi yeniden belirlendi. Listede yer alan isimler ise beğenilmedi...
İşte illerin yeni isimleri! Uşak Kütahya Aydın Denizli Manisa İstanbul'un adı değişti

İşte illerin yeni isimleri! Uşak Kütahya Aydın Denizli Manisa İstanbul'un adı değişti - Yapay zeka büyük bir hızla gelişirken bu teknoloji kullanılarak Türkiye'de 81 ilin ismi yeniden belirlendi. İllerin yeni isimleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yapay Zeka teknolojisi kullanılarak Türkiye haritasında yer alan 81 ile yeniden isimler verilirken sosyal medyada belirlenen yeni isimler beğenilmedi. İsim listesi çok saçma ve yersiz bulunurken isimlerin yeniden belirlenmesi istendi. İşte o liste...

TÜRKİYE'DE Kİ ŞEHİRLERİN İSİMLERİ DEĞİŞSEYDİ NE OLURDU?

Şehirlerin isimlerini değiştiren bir yapay zeka motoru, Uşak'ın ismi Melodiye, Afyonkarahisar’ın ismini ise ‘Terapetya’ olarak belirledi. Son yıllarda yapay zeka motorlarının kullanımı arttı.

yapay-zeka-ismi.jpg

Vatandaşlar, gelişen teknoloji ile beraber yapay zekayı hem işlerinde hem de eğlence sektöründe sıklıkla kullanmaya başladı. Yapay zekanın neler yapabileceğini merak eden bir sosyal medya kullanıcısı, yapay zekadan Türkiye’deki şehirlere yeni isimler vermesini istedi.

Yapay zeka Uşak'ımızın ismini Melodika olarak belirlerken komşumuz Afyonkarahisar'ın ismi Terapetya, Manisa'nın ismi Akhisarlılar, Denizli'nin ismi Horozköy, İzmir'in ismi Azura ve Aydın'ın ismi ise Afrodisyas oldu.

Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen İstanbul'a yapay zeka İstarmoni adını verirken başkent Ankara'nın ismi ise listede beğenilen tek isim olarak öne çıktı. Yapay zeka Ankara'nın yeni ismini Atatürk olarak belirledi.