Simsimi nedir, neden gündem oldu, çocuklar için zararlı mı?

Son günlerde çocuklar için büyük bir tehlike olduğu belirtilen Simsimi uygulaması tartışılıyor. Simsimi nedir, çocuklar için zararları nelerdir, anne ve babalar ne yapmalı?
Simsimi nedir, neden gündem oldu, çocuklar için zararlı mı?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber insanlar çok sayıda imkana sahip oldular. Bu imkanlar insanların hayatını kolaylaştırabildiği gibi bazı durumlarda da zararlı olabiliyorlar. Özellikle çocukları olumsuz etkileyen teknolojik uygulamalar büyük bir tehlike saçıyorlar. Son günlerde de Simsimi uygulaması çokça tartışılmaya başlandı. Simsimi nedir, ne işe yarar?

SİMSİMİ TEHLİKESİ BÜYÜYOR!

Simsimi uygulaması yapay zeka temalı konuşan ve sohbet eden bir uygulamadır. 2002 yılında Güney Koreli şirket ISMaker tarafından geliştirilen yapay zeka robotu Simsimi ilk bakışta oldukça masum bir uygulama olarak görülüyor. Ancak işin iç yüzü hiç de öyle değil. Uygulama kullanıcıların sorularına metin tabanlı yanıtlar vermektedir. İnsanların eklemiş oldukları yanıtları yapay zeka teknolojisi ile bir araya getiren Simsimi uygulaması kendi cevaplarını bu şekilde belirliyor. Kullanıcıların girmiş olduğu veriler sistemin veri tabanına ekleniyor. Bu yolla Simsimi uygulaması insan benzeri cevap verme özelliği kazanıyor.

ZARARI NE?

Simsimi uygulaması yetişkinler için zararlı olmayabiliyor ama çocuklar için büyük bir tehlike saçıyor. Uygunsuz ve zararlı içeriklerin veri tabanına eklenmesi ile beraber aynı içerikler çocukların karşısına çıkarılabiliyor. Eğlence amaçlı olan bu uygulama ile çocuklar müstehcen ve uygunsuz veriler ile karşı karşıya kalabilirler. Aileler bundan dolayı bu uygulamadan çokça şikayet etmeye başladılar.

Simsimi uygulaması Android ve İOS marketlerde yer alıyor ve 100 milyonlarca kez bu uygulama indirildi. Bundan dolayı aileler büyük bir endişe yaşıyorlar. Çocuklarının eğitimlerine büyük önem veren aileler yanlış bilgilerin onlara kolayca erişebilmelerine olanak sağlayan bu sistemi eleştiriyorlar. Simsimi uygulamasının zaman zaman denetim güncellemeleri yaptığı biliniyor ama henüz ideal bir seviyeye ulaşılamadı.