İzmir’de Türk futboluna ışık tutacak anlaşma!

İzmir’de İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında önemli bir anlaşma yapıldı. İzmir futbolunun gelişmesini hızlandırmak amacıyla yapılan resmi sözleşmeye ilişkin detaylar haberimizde
İzmir’de Türk futboluna ışık tutacak anlaşma!

İZMİR (İHA) - İzmir’in profesyonel ligde tam 9 takımı bulunuyor. Futbolun gelişmesini ve gelişiminin hızlandırmasını amaçlayan bu anlaşmaya ilişkin birtakım projelerin hayata geçirileceği öğrenildi.

Anlaşmaya göre projenin 8 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Şimdiden İEÜ EKOKENT Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde olan 7 akademisyenlik bir ekip çalışmalara başladı.

ANLAŞMALAR İMZALANDI

Aralık ayında İEÜ ile İZVAK arasında imzalanan iyi niyet protokolünün ardından resmi sözleşme de İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, İZVAK Başkanı Ali Erten ve Başkan Vekili Talat Papatya tarafından imzalandı. İEÜ Mütevelli Heyet Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektör Abacıoğlu, Süper Lig’e yükselen Göztepe’yi kutlayarak sözlerine başladı. İzmir’in, sporda Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Abacıoğlu, üniversite olarak böylesine önemli bir çalışmanın paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

aw194218-01.jpg

ÇALIŞMALAR 3 AŞAMADA TAMAMLANACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bölgesel Kalkınma, Kent ve Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOKENT) Müdürü Prof. Dr. Burak Doğu ise çalışmaya ilişkin detaylar paylaşarak, "İzmir'deki futbol kulüplerinin yerel kalkınmaya olan etkilerini ekonomik, toplumsal ve mekansal açılardan analiz edeceğiz. İlk olarak, Türkiye ve dünya genelindeki spor kulüplerinin yerel kalkınmaya etkisini konu alan akademik çalışmaları inceleyip iyi uygulama örneklerini tespit edeceğiz. Ardından mevcut veri setleri ile ikincil kaynaklardan elde edeceğimiz bulgular çerçevesinde bir çalışma yürüteceğiz. Son aşamada ise sahada anket çalışmaları ve derinlemesine mülakatlar gerçekleştireceğiz. Bunları bir mekansal haritalama çalışmasında bir araya getireceğiz. Ayrıca, tarihi verilerle geçmişe dönük bir simülasyon çalışması yapacak ve farklı spor kulüplerine uyarlanabilecek bir model geliştireceğiz. Elde edeceğimiz sonuçlar bundan sonra hayata geçecek projeler için de zemin oluşturacak" diye konuştu.

İZVAK ve İEÜ arasında yapılan anlaşma sonucunda çalışmaların nasıl sonuçlanacağı herkes tarafından merakla bekleniyor.