Vücudumuzun en kirli yeri açıklandı! Çoğu kişi o bölgeyi temizlemiyor

İnsan vücudunun en kirli yeri resmen belli oldu. Vücudumuzda bazı bölgelerin temizlenmesi ve temiz tutulması çok zor. Bu bölgeler arasında açıklanan o yerin de vücudumuzun en kirli yeri olduğu ortaya çıktı.
Vücudumuzun en kirli yeri açıklandı! Çoğu kişi o bölgeyi temizlemiyor

Uzmanların açıklamasına göre vücudumuzdaki o en pis yerin 2368 farklı bakteri türünü içerisinde barındırdığı ortaya çıktı. O noktada banyo yaparken kimsenin temizlemeyi akıl etmediği göbek deliği! Günlük hayat içerisinde terden, kirden, mikroptan tozdan kirlenebilen ve içerisine pek çok bakteriyi toplayan göbek deliğinin temizlenmesi de ne yazık ki çok kolay geldi.

Konuya ilişkin Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi’nden Profesör Rob Dunn ve ekibi göbek deliği ile ilgili farklı çalışmalar yaptı. Yapılan çalışma sonucunda göbek deliğinde 2368 farklı bakterinin olduğu tespit edildi.

ÇOĞU KİŞİ YÜZEYSEL OLARAK TEMİZLİYOR

Çoğu kişi göbek deliğini temizlerken yüzeysel olarak temizliyor. Ancak duşta ovmanız ya da köpüklemeniz göbek deliğinizin temizlenmesine yardımcı olmuyor. Düzenli olarak göbek deliğinizi temizlemezseniz durumun ciddi seviyelere ulaşabileceğini bilmeniz gerekiyor.

GÖBEK DELİĞİ NASIL TEMİZLENİR?

Göbek deliğinin temizlenmesi, vücudumuzun diğer yerlerine göre daha zor. Uzmanların açıklamasına göer göbek deliğini en iyi temizlemenin yolu tuzlu su kullanmak. Tuzlu su içerisinde barındırdığı bakteriler sayesinde göbek deliğinde mikropların üremesine engel olur.

GÖBEK DELİĞİNDEN KOKU GELİYORSA

Çıkık olan göbek delikleri biraz daha kolay temizlenebilir. Ancak içe doğru gömük olan bir göbek deliği için daha detaylı bir temizlik yapmanız gerekiyor. Bazı kişilerin göbek deliklerinden gelen kokular için de tuzlu su önerilmektedir. Tuzlu su yerine alternatif olarak alkolü de deneyebilirsiniz. Haftada sadece bir kere temizlemek göbek deliğinin temizlenmesinde yeterli olacaktır.