Erdoğan imzaladı! Karar Resmi Gazete'de çıktı Ankara, İstanbul ve 6 ilde büyük yenilik yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı kararlar pek çok kişi tarafından merak konusu oldu. Erdoğan'ın imzalaması ile hemen 00.02'de yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararına ilişkin detaylar haberimizde
Erdoğan imzaladı! Karar Resmi Gazete'de çıktı Ankara, İstanbul ve 6 ilde büyük yenilik yapılacak

1 Mayıs Resmi Gazete kararına göre Türk Lirası mevduata uygulanan stopaj oranında güncellemeye gidildi. Yayımlanan kararda 6 aya kadar vadeli hesaplarda oran yüzde 5’ten yüzde 7,5’e çıkarıldı. Öte yandan Vergi Mahkemesi’nin kurulmasına ilişkin karar da yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar..

15 VERGİ MAHKEMESİ GELİYOR

Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer önemli karara göre başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 6 ilde Vergi Mahkemesi kurulacak. 44 yeni İdare ve Vergi Mahkemesi’nin kurulması için ilgili karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan bu karara ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu paylaşımı yaptı:

“Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Ankara, İstanbul, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Van illerimizde 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni kurulan 44 İdare ve Vergi Mahkemesi, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun"

ARTIŞA GİDİLDİ

Resmi Gazete her gün www.resmigazete.gov.tr adresinden yayımlanmaya devam ediyor. Konuya ilişkin bugün çok önemli bir kararın yayımlandığı duyuruldu. Buna göre 1 Mayıs 31 Temmuz tarihleri arasında açılan ya da vadesi yenilenen mevduat katılma hesaplarına ödenecek faizlerde artışa gidildi.

ORANLAR GÜNCELLENDİ

Yapılan açıklamaya göre 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 15 yerine yüzde 7,5, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 12 yerine yüzde 5, 1 yıldan daha uzun süreli olan hesaplarda da yüzde 10 yerine, yüzde 2,5 olarak hesaplama yapıldı.

Bunların yanı sıra 30 Eylül 2020 ve 30 Nisan 2024 tarihleri arasında açılan ya da vadesi yenilenen hesaplarda artık bugünden itibaren geçerli indirim oranlarının yüzde 5, 3 ve 0 olarak uygulanmaya devam edeceği açıklandı.