Evlerin istenmeyen misafirleri hamamböceklerini kaçıran en etkili yöntem!

Evlerde istenmeyen misafirler olan hamamböceklerinden kurtulmanın yolları merak ediliyor. Evde hamamböceği nasıl kaçırılır?
Evlerin istenmeyen misafirleri hamamböceklerini kaçıran en etkili yöntem!

Evlerde hamamböcekleri istenmeyen misafirler olarak biliniyorlar. Genellikle de mutfakta gizlenen hamamböcekleri çoğu kişiyi tiksindirirken bu böceklerden kurtulmanın yolları araştırma konusu oluyor. Sıcak ortamları seven hamamböceklerinden kurtulmak hiç de kolay bir iş değil. Bunun için oldukça özel uygulamaların yapılması gerekiyor.

EVDE KOLONİ KURUYORLAR

Hamamböcekleri hızlı üreyerek çoğalan bir böcek türüdür. Bir eve yerleştiklerinde onları evden def etmek çok zorlu oluyor. Birkaç tane hamamböceğini yakalamak sorun çözmüyor. Bundan dolayı evde hamamböceklerinin kökünü kurutmak gerekiyor. Kullanılan ilaçlar bile onların tamamını öldürmeye yetmiyor. Daha etkili bir çözüm arayanlar çareyi akla dahi gelmeyecek özel bir yöntemde buluyorlar.

KESKİN KOKUDAN NEFRET EDİYORLAR!

Hamamböcekleri de diğer böcek türleri gibi keskin kokuya dayanamıyorlar. Bu keskin kokular karşısında o ortamı terk etmeyi tercih eden hamamböceklerinden kurtulmanın yolu da işte bu keskin kokuda yatıyor. Özellikle aromatik kokusu olan yiyeceklerden faydalanmak oldukça etkili bir yöntem oluyor. Doğru koku karışımını bulanların ise hamamböceği gibi sorunları kalmıyor.

KARIŞIM YAPILMALI!

Hamamböceklerinden evi kurtarmanın yolu oldukça basit. Bunun için evlerde çöpe atılan salatalık kabukları kullanılıyor. Salatalık kabuğunda aromatik bir koku bulunuyor ama bu yeterli olmuyor. Onun yanında sarımsak da eklendiğinde hamam böcekleri için ortam dayanılmaz hale geliyor. Böyle küçük bir karışım yapılarak hamamböceklerinin çokça bulunduğu ortamlara konulduğunda kısa süre içerisinde hamamböceklerinin o ortamdan kaçmaya başladıkları görülüyor. Tüm hamamböcekleri bu şekilde evden uzaklaşıyorlar. Böylece herhangi bir kimyasal kullanmadan, böcekleri öldürmeden evi hamamböceklerinden kurtarmak mümkün oluyor. Bu yöntemi uygulayarak evlerini hamamböceklerinden temizleyenler ileride kullanabilecekleri düşüncesi ile bu formülü bir yere not ediyorlar.