Az bilinen mutfak hileleri! Ev hanımlarına mutfak tüyoları!

Mutfaklarda karşılaşılan bazı sorunların çözümü oldukça basit olabiliyor. Püf noktalarını bilenler için yaşanan problemleri aşmak çok kolay oluyor. Az bilinen mutfak tüyoları nelerdir?
Az bilinen mutfak hileleri! Ev hanımlarına mutfak tüyoları!

Mutfaklarda karşılaşılan bazı sorunların çözebilmenin yolları sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu sorunların üstesinden gelmek ise işin püf noktalarını bilenler için çocuk oyuncağı oluyor. Ev hanımları mutfaklarda bu tüyoları kullanarak daha hızlı bir şekilde işlerini tamamlayabiliyorlar.

BİBER DOĞRADIKTAN SONRA DİKKAT!

Hemen hemen herkesin başına gelen acı biber meselesi can yakıcı olabiliyor. Yemeklere lezzet vermesi için kullanılan acı biberlerin doğranması sırasında el ile temas etmesi durumunda ellerde biber acılığı bulunacaktır. Acı biber bulaşmış eller bir şekilde dil ile buluştuğunda ise çok acı bir tat dili takabiliyor. Bu acılığı gidermek için ise ellerin sabunla yıkanması yetmez. Bunun püf noktası ellere limon sıkılıp o limon suyu ellerin yıkanmasıdır.

YEMEKLERİN TAŞMASINI ÖNLÜYOR

Ocak üzerine konulan yemekler zaman zaman taşabiliyor. Özellikle köpürme ile beraber tencereden taşma meydana geliyor. Bu taşma ile hem tencere hem de ocak kirleniyor. Bunu engellemenin oldukça basit bir yolu bulunuyor. Tencerenin üzerine yatay olarak bir taraftan diğer tarafa uzanacak şekilde tahta kaşık yerleştirilirse taşma meydana gelmeyecektir.

OLGUNLAŞMAMIŞ ŞEFTALİLER MORALİNİZİ BOZMASIN!

Şeftali yaz aylarının en çok sevilen ve tüketilen meyveleri arasında yer almaktadır. Eve alınan şeftaliler bazen çok sert olabiliyor. Bu sertlik o şeftalinin henüz olgunlaşıp lezzetlenmediğini gösteriyor. Ancak ona da bir çözüm bulunuyor. Bu tür şeftaliler kesinlikle buzdolabına konulmamalıdır. Güneş almayacak şekilde bir kese kağıdının içerisine konularak bekletilen şeftali kısa sürede olgunlaşıp lezzetli hale gelecektir.

KAHVE ACILIĞINI GİDERME YÖNTEMİ!

Kahvenin acılığı hoş olmayan bir tat bırakabiliyor. İdeal kahve lezzetini de bastıran bu durum karşısında akla ilk gelen şeker konularak kahvedeki acılığın alınmasıdır. Ancak bunun tam tersinin yapılması gerekiyor. Kahvenin içerisine şeker yerine tuz atılmalıdır. Tuz içerisinde bulunan sodyum kahvedeki acılığı alacaktır.