Güncel SUT (SGK) 2024 Fiyat Listesi ve sağlık uygulama tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

SGK 9 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete mükerrer sayısı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ve Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı yayımladı.
Güncel SUT (SGK) 2024 Fiyat Listesi ve sağlık uygulama tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Güncel SUT (SGK) 2024 Fiyat Listesi ve sağlık uygulama tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı - 09 Mayıs 2024 Tarihli ve 32541 Sayılı Resmî Gazete 1. Mükerrer sayısı ile yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ve Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı yürürlüğe girdi.

Sayı : 32541 (Mükerrer) TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1- 24/3/2013 tarihli ve 28597 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 2.2. l.B-1 numaralı maddesinde aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

a) Birinci fıkrasının birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Sağlık Bakanlığı tarafından Kuruma bildirilen, mesai saatlerinde aym gün randevusu dolu olan branşlarda, Sağlık Bakanlığına bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularında uzman hekimler tarafından mesai saatleri dışında sunulan poliklinik hizmetleri için EK-2/A Listesinde yer alan tutarların iki katı esas alınarak ödeme yapılır." b) Üçüncü fıkrasında yer alan

"EK-2/A-2 Listesinde" ibaresi

"EK-2/A-2 ve EK-2/C Listelerinde" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Tebliğin 4.1.4 numaralı maddesinde aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

a) Dördüncü fıkrasının (e) bendinde yer alan başvurunun sonucuna istinaden yapılan SUT düzenlemesi çerçevesinde kullanılması" ibaresi "başvuru tarihinden itibaren başvuru değerlendirilip sonuçlandırılıncaya kadar ilacın Kısa Ürün Bilgisi (KÜB) endikasyonuna ilave edilen endikasyonda, Sağlık Bakanlığınca şahıs bazmda endikasyon dışı kullanım onayı olması" şeklinde değiştirilmiştir.

teblig-1.jpg

GÜNCEL SUT SGK 2024 PDF LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan iki tebliğde yürürlüğe giren merakla beklenen iki düzenleme de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak SGK tarafından hayata geçirilmiş oldu.