DGS başvuru 2024! DGS başvuru ücreti ne kadar, başvuru tarihleri

DGS başvuru 204 günün en sık araştırılan konuları arasında yerini alıyor. Çünkü iki yıllık üniversite hayatını 4 yıla tamamlamak isteyenlerin DGS'ye girmesi gerekiyor. Dikey Geçiş Sınavı olarak da tanımlanan DGS başvuru ücreti belli oldu mu, ne kadar?
DGS başvuru 2024! DGS başvuru ücreti ne kadar, başvuru tarihleri

DGS başvurusu bugün ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden başladı. Başvurmak isteyen adaylar DGS başvuru tarihlerini ve DGS sınav ücretini merak ediyor. 2 yıllık yüksek öğrenimini bitirenler 4 yıla tamamlamak için sadece sayısal ve sözel sorulardan oluşan DGS’ye girmeleri gerekiyor.

DGS başvuruları ÖSYM AİS üzerinden online olarak alınacak. 2024 DGS sınav tarihi ne zaman, DGS başvuruları ne zamana kadar devam edecek?

DGS NE ZAMAN 2024

Dikey Geçiş Sınavı tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu. DGS sınavı bu yıl 30 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek. ÖSYM, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını 10 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.30'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-DGS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir”

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM’nin aktardığı habere göre DGS başvuruları 10 Mayıs’ta başladı. Başvuru ekranı 10 gün boyunca açık kalacak. 20 Mayıs’a kadar devam edecek olan başvurular için adaylar hem online olarak başvuracak hem de DGS sınav ücretini yatıracak.

Bunun yanı sıra başvuru tarihini kaçıranlar için 28 Mayıs tarihinde geç başvurular alınacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM, bu yıl her sınava zam yaptı. Adaylar sınava girmeden önce bütçelerini göz önünde bulundurarak sınav ücretlerini araştırıyor. DGS sınav ücreti belli oldu. DGS sınav başvuru ücreti 590 TL olarak belirlendi. Başvuru yapacak adaylar, DGS ücretini ÖSYM’nin e-Ödemeler kısmı üzerinden yapabilecek.