TCMB Merkez Bankası Nisan 2024 PPK faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde kaç oldu?

Merkez Bankası piyasaların merakla beklemiş olduğu Nisan ayı faiz kararını son dakika duyurdu. TCMB faiz kararı ne, yüzde kaç oldu, faizi arttırdı mı belli oldu.
TCMB Merkez Bankası Nisan 2024 PPK faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde kaç oldu?

TCMB Merkez Bankası Nisan 2024 PPK faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde kaç oldu? - Dolar ve altın yatırımı yapanlar kadar piyasalar tarafından da büyük bir merakla beklenen Merkez Bankası politika faiz kararı son dakika açıklandı. Türkiye'nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı olan Hafize Gaye Erkan'ın istifa etmesinin ardından yerine geçen Fatih Karahan tarafından imzalanan karar metni basınla paylaşıldı.

Hatırlanacağı üzere ilk toplantısını pas geçen ve politika faiz oranını yüzde 45 seviyesinde sabit tutan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan 2. kez başkanlık ettiği Mart ayı toplantısında ise faizi tam 500 baz puan arttırarak büyük bir çıkışa imza atmış ve yankı uyandırmıştı. Fatih Karahan tarafından bugün 3. kez başkanlık ettiği toplantının ardandan yeni karar açıklanacak.

MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ, NİSAN 2024 TCMB FAİZİ ARTTIRDI MI, DÜŞÜRDÜ MÜ, NE OLDU?

TCMB politika faiz oranı kararı son dakika açıklandı. Merkez Bankası beklentilerle doğru orantılı olarak politika faiz oranını değiştirmedi ve sabit tuttu. TCMB politika faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu ve Merkez Bankası bu toplantıyı pas geçmiş oldu. Ekonomistlerin toplantı öncesi açıklamış olduğu tüm beklenti anketlerinde de kararın bu yönde olacağı görüşü ağır basmıştı.

tmabkara.jpg

Alınan karar öncesinde dolar kuru piyasalarda 32,49 TL değerinde yükseliş yönlü işlem görüyordu. Kararın beklentiler ile doğru orantılı gelmesi nedeniyle dolar kuru, altın fiyatları ve borsa üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etki yaratması beklenmiyor.

KREDİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE, TCMB FAİZ KARARI NASIL ETKİLER?

Söz konusu karar sonucunda politika faizinin sabit tutulması nedeniyle bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranları ile 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı rakamlarında hareketlenmeye neden açmasının beklenmediği belirtildi.