Kuyumculardan yasak haberi geldi! 81 ilde gram altın yasağı!

Altın için önemli bir yasak kararının yakın zamanda alınacağı ifade ediliyor. Konuya ilişkin Halk TV’nin aktardığı habere göre altın talebinin baskılanması için fiziki altın işlemlerine kota uygulaması gelmişti. Ancak yeni bir kısıtlama daha yolda!
Kuyumculardan yasak haberi geldi! 81 ilde gram altın yasağı!

Merkez Bankası her fırsatta para sıkıştırma politikalarının uygulanmaya devam edeceğini vurgulamaya devam ediyor. Yaz aylarında altın için alınan kota kararı ile birlikte altın talebi yaratabilecek işlemlere kısıtlama getirilmişti.

ALTINCILAR ŞOKE OLDU

Altın fiyatlarının ortalama 2-3 haftadır düşmesi vatandaşları altına yönlendirdi. Durum bu şekilde olunca fiziki altın talebinin artması vatandaşların ve şirketlerin beklentisi de kısıtlamaların kaldırılması yönünde oldu. Ancak devreye Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın gireceği ve yeni bir kısıtlamanın gelecek olması altıncıları resmen şoke etti.

81 İLDE YASAKLANACAK

Açıklamalarının yakından takip edildiği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yakın zamanda gram altın üretiminde kısıtlamaya gidilebileceğini ifade etti. 22 ayarlık 1 gram altınların üretiminin yasaklanmasının da bu noktada son derece muhtemel olduğunu belirtti.

Ekonomi yönetimi altına ilişkin 2023 yılında başlatmış olduğu kısıtlamanın bu yıl da devam edeceğini ifade eden Memiş, 2023 yılında alınan çeyrek ve yarım altın üretiminin durdurulmasına, 2024 yılında ise 22 ayarlık gram altınlarla yola devam edileceğini ifade etti.

Sektör içerisinde yeni duyumlar aldığını ifade eden Memiş, aslında bu kararın son derece hatalı olduğunu ve yetkililere seslenerek bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

22 AYARLIK ALTINLARDA GEÇERLİ OLACAK

Söz konusu kararın 22 ayarlık gram altında için geçerli olacağını ifade eden Memiş, önümüzdeki dönemlerde bu sınırlamaların 24 ayar altınlar için de gelebileceğinin altını çizdi. Bütçesi kısıtlı olan vatandaşlar için gram altının iyi bir birikim aracı olabileceğinin altını çizerken, devletin vatandaşlara bu konuda yardımcı olması gerektiğini söyledi.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.