Altını, doları olanlar dikkat! İslam Memiş beklenen fiyatları açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasalar ile alakalı olarak değerlendirmelerde bulundu. Dolar kuru ile altın fiyatlarını değerlendiren İslam Memiş yatırımcıları bekleyen fiyatları da açıkladı.
Altını, doları olanlar dikkat! İslam Memiş beklenen fiyatları açıkladı!

Piyasalarda yaşanan son gelişmeleri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı. Genel bir piyasa değerlendirmesi yapan İslam Memiş dolar kurunu ucuz bulurken bu hafta yükselişler olabileceğinin altını çizdi. Altın piyasasında ise alım fırsatlarını değerlendiren İslam Memiş yatırımcılara çok önemli tüyolar verdi.

DOLAR KURU NE OLACAK?

Dolar kurunu değerlendiren İslam Memiş, “Dolar kurunda serbest piyasalarda düşük bir kur var. Baskılanan bir dolar kuru ile karşı karşıyayız. Bu hafta için dolar kurunda yukarı yönlü hareketler bekliyorum. 33 TL üzeri bu hafta test edilebilir. Bundan dolayı dolar kurunda düşüşler kalıcı olmayacaktır. Dolar kurunda orta ve uzun vadede yüksek bir seviye beklentim devam ediyor. Dolar kurunun kalıcı bir şekilde düşmesi gibi bir seçeneğimiz halen daha yok, olması da gerekmiyor.” dedi.

ONS ALTINDA ALIM FIRSATI VAR MI?

Ons altın fiyatını yorumlayan İslam Memiş, “Ons altın tarafından 2.300 dolar destek seviyesi test edildi. Bizim için bu fiyatlar sürpriz değil. Daha önce açıklamıştım. Ons altında kısa vadede 2.280 – 2.380 dolar aralığında fiyatlanacağını söylemiştim. Ons altın orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı verdi. Elinde doları olan yatırımcı varsa ons altında alım fırsatı var diyebilirim. 1 kg külçenin değeri 75 bin dolar seviyesinde bulunuyor. İki hafta önce 81 bin dolar seviyesindeydi. Yaklaşık 6 bin dolarlık bir fiyat farkı oldu. İşte alım fırsatı dediğimiz de tam olarak budur.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTININ KAZANÇ TABLOSU!

Gram altın fiyatını değerlendiren İslam Memiş, “Gram altın serbest piyasada 2.443 TL seviyesinde fiyatlanıyor. Ben kişisel olarak 2.500 TL seviyesinde pozisyonumu kapatmıştım. Gram altında 2.400 TL – 2.450 TL aralığını takip edeceğiz. Elinde TL olanlar gram altın almak istediklerinde bana göre bu fiyatlar gayet makul ve alım yapabilirler. Altın borcu olanlar, düğün yapacak olanlar altın almak isterlerse bu fiyatlar uygun mu diye sorarlarsa onlara da gram altın fiyatının uygun olduğunu söyleyebilirim. İki hafta önce serbest piyasada 2.700 TL seviyelerini gördük. Gram altın yıla 2.050 TL seviyesinde başladı ve Nisan ayında 2.700 TL’yi gördü ve 2.450 TL seviyelerine geriledi. Gram altın 4 ayda bugün itibariyle 400 TL kazanç sağladı.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.