MEB’den öğrencileri heyecanlandıran tatil kararı! Yaz tatili resmen erkene çekildi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrencileri sevindiren bir haber geldi. Öğrencilerin daha verimli bir eğitim öğretim yılı geçirmesi için çeşitli kararları uygulamaya koyan MEB resmen yaz tatilini erkene çekti.
MEB’den öğrencileri heyecanlandıran tatil kararı! Yaz tatili resmen erkene çekildi

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaz tatili hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Öğrenciler için yaz tatili erken başlayacak, dersler erken sona erecek. İşte öğrencileri ilgilendiren haberin detayları..

ÖĞRENCİLER SEVİNÇTEN HAVALARA UÇTU

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yapmış olduğu açıklamasında okullarda derslerin belirlenen tarihten daha erken sona ereceğini ve tatile daha hızlı bir giriş yapılacağını belirtti.

YAZ TATİLİ ERKENE ÇEKİLİYOR

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yapılacağını belirtmişti. Buna göre yaz tatiline girilmeden önce okulların son haftasında etkinlik haftası ilan edilecek.

Bakan Tekin, bu dönemde çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ve öğrencilerin bu süreyi dersten uzak bol etkinlikli bir şekilde geçireceğini ifade etti. Etkinlik süresinin bir hafta olacağı belirtildi.

"HAZİRAN AYININ İKİNCİ DÖNEMİNİN SON HAFTASI"

Geçtiğimiz haftalarda etkinlik haftası için açıklamalarda bulunan Tekin, proje için şunları söylemişti:

“Bu proje kapsamında ilk dönemin sonunda çeşitli etkinlikler düzenledik. Aynı etkinlikleri önümüzdeki dönemde de düzenleyerek bu haftayı daha anlamlı hale getirmeyi umuyoruz. Haziran ayının ikinci döneminin son haftasında özellikle çocuklarımız açısından bu eylemlerin sonuçlarını görmek istiyoruz”

DERSLER ERKEN BİTECEK

Etkinlik haftasının uygulamaya gireceğinin duyurulmasından sonra derslerin de erken biteceği belirtildi. Buna göre okul ders saatleri karne gününden bir hafta önce sona erecek. MEB’in 2024 takvimine göre karne günü 14 Haziran 2024 Cuma günü açıklanmıştı. Öğrenciler son haftayı etkinlikle ve dersten uzak olarak geçireceği için dersler tüm okullarda 7 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.