Kenya'da ki sel felaketi can kaybı 257'ye yükseldi

Dünya Kenya'da yaşanan sel felaketini yakından takip etmeye devam ederken ülkede selden hayatını kaybedenlerin sayısı 257 kişiye yükseldi.
Kenya'da ki sel felaketi can kaybı 257'ye yükseldi

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Kenya'yı bu sefer sel felaketi vurdu. Mart ayının ortasında başlayan şiddetli yağışlarla boğuşan Kenya'da şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde acı bilanço her geçen gün ağırlaşıyor.

Yaşanan sel felaketi hakkında açıklama yapan Kenya Hükümet Sözcüsü Isaac Mwaura hayatını kaybeden kişilerin sayısının 257'ye yükseldiğini açıklayarak selden etkilenen kişilerin toplam sayısını ise 296 bin 661 olarak duyurdu. 9 bin 816 dönüm tarım arazisi de sel sularının altında kaldı.

KENYA'DA SEL FELAKETİ SONRASI KOLERA VAKALARI PATLADI!

Doğu Afrika ülkesi Kenya'da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 257’ye yükseldi. Kenya'da Mart ayının ortasından bu yana etkisini sürdüren şiddetli yağışların beraberinde getirdiği sellerde bilanço ağırlaşıyor. Kenya Hükümet Sözcüsü Isaac Mwaura yaptığı açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 257'ye, yaralı sayısının da 188’e yükseldiğini duyurdu.

Sözcü Mwaura, selden 293 bin 661 kişinin ve 61 sağlık tesisi etkilendiğini kaydetti. Mwaura 9 bin 816 dönüm tarım arazisinde mahsullerin zarar gördüğünü, selden etkilenenlere temel gıda malzemeleri dağıtıldığını belirtti. Hükümet Sözcüsü ayrıca alçak ve nehir kenarındaki bölgelerde su baskınları beklendiği, dik yamaçlar, sarp kayalıklar ve vadilerin olduğu bölgelerde ise heyelanların meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken Mwaura yapmış olduğu açıklamasında 31 bölgede şiddetli fırtına ve yağışların devam edeceği yönünde hava durumu tahmini raporu aldıklarını belirterek ekiplerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.