Uşak ve Denizli için meteorolojik uyarı kuvvetli yağışlar bekleniyor

Türkiye geneli yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken toz taşınımı, fırtına ve gök gürültülü şiddetli sağanak yağış uyarısı yapılan iller arasında Uşak'ta yer aldı.
Uşak ve Denizli için meteorolojik uyarı kuvvetli yağışlar bekleniyor

DENİZLİ (İHA) – Türkiye bugün itibari ile yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken pek çok şehir için Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından şiddetli sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldı. Bu illerden biri de Uşak oldu.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan raporda Uşak ve Denizli için gök gürültü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Günlük yaşamı olumsuz etkileyecek yağışlar için hem vatandaşların hem de yerel yönetimlerin tedbir almaları istendi.

UŞAK VE DENİZLİ İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

Denizli ve Uşak’ta öğlede sonra beklenen yerel ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinde yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Ege Bölgesi genelinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Uşak ve Denizli’de yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek olan yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Tahmin edilen kuvvetli yağış sisteminin gece yarısından sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

Yağışların yarın tüm Türkiye'de etkili olması bekleniyor. Yurt genelinde toz taşınımı ve yağışın aynı anda yaşandığı bazı illerde ise çamur yağmuru yaşanabileceği belirtildi.