Uşak Çanakkale Kütahya Aydın Afyon Denizli İzmir! Harita kıpkırmızı oldu bugün aşırı şiddetli vuracak

Sabah saatlerinde gelen son açıklamaya göre bugün Türkiye’nin bazı noktalarında sağanak yağış en şiddetli haliyle gelecek. Ülke genelinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı olacağını ifade eden MGM, detayları aktardı.
Uşak Çanakkale Kütahya Aydın Afyon Denizli İzmir! Harita kıpkırmızı oldu bugün aşırı şiddetli vuracak

Dışarıya çıkan ve çıkacakları yakından ilgilendiren haberin detaylarına göre Meteoroloji hava durum tahminlerini haritalı olarak yayımladı.

Sıcaklıklar ve yağışlarla ilgili önemli açıklamalarda buluna Meteoroloji, uyarılarını da peş peşe sıraladı. Yağışların etkili olacağı yerleri açıklayan MGM, güney ve batı kesimlerde sıcaklıkların 2 – 4 derece daha azalacağını ifade etti.

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI YERLER

Bugünün hava durumuna ilişkin açıklama yapan Meteoroloji, “Ülkemiz genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor” dedi.

UYARILARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Uyarılar için de detayları açıklayan Meteoroloji, yağışlar ve rüzgar durumu yağışların özellikle Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.

Diğer yandan da rüzgarın; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği açıklandı. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

Aynı zamanda Türkiye'nin hafta sonundan itibaren yağışlı havanın etkisi altından çıkacağı ve sıcaklıkların mevsim normalleri seviyesine geleceği duyuruldu.