Celal Şengör Türkiye’nin o ülkeyle birleşeceğini açıkladı

Yaptığı açıklamalarla gündem olan Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör tarafından önemli bir açıklama geldi. Şengör, yaptığı açıklamasında Türkiye’nin 10 milyon yıl sonra o ülke ile birleşeceğini söyledi.
Celal Şengör Türkiye’nin o ülkeyle birleşeceğini açıkladı

Şengör, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında coğrafyada yapılan araştırmalar sonucunda her 600 milyon yılda bir yeni süper kıta oluşumunun olduğunu ve bu süreçte dünyanın birtakım değişimler yaşayacağını belirtti.

Türkiye’nin haritadaki konumunun da değişeceğini ifade eden Şengör, 10 milyon yıl sonra oluşacağı tahmin edilen Yeni Pangea’dan en çok Türkiye’nin etkileneceğini ifade etti.

TÜRKİYE O ÜLKEYLE BİRLEŞECEK

Şengör, yaptığı açıklamasında konuya ilişkin, “Mesela 10 milyon yıl sonra Libya ile öpüşüyoruz. Bugünkü hıza bak, biz gidip Libya ile birleşiyoruz. Ve yavaş yavaş Doğu Akdeniz kapanıyor" dedi.

Şengör’ün açıklamasına göre Yeni Pangea, yaklaşık 10 milyon yıl sonra oluşacak. Akdeniz’in bu oluşum sebebi ile tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağının oluşabileceğini ifade eden uzman isim, değişimlerin şu an bile yaşandığının altını çizdi.

BÜYÜK İHTİMALLE ÇARPIŞACAK

Yaşanması ihtimal dahilinde olan kıta değişimleri sayesinde Avrupa!nın da parçalanacağını ve yeni bir ada halini alacağını ifade eden Şengör, Amerika ve Asya’nın çarpışabileceğinin altını çizdi. Şengör’ün açıklamalarına göre bu oluşumun 10 milyon yıl sonra olacağı tahmin ediliyor.