Uşak'ta iplik fabrikasında 19 işçi zehirlendi!

Uşak’ta bulunan bir iplik fabrikasında 19 işçinin zehirlenerek hastaneye başvurdukları açıklandı. AFAD ekipleri zehirlenme olayına dair inceleme yapmaya başladılar.
Uşak'ta iplik fabrikasında 19 işçi zehirlendi!

Uşak merkezde faaliyet gösteren bir iplik fabrikasında çalışan işçiler zehirlendikleri gerekçesi ile hastanelik oldular. Fabrikada çalışan 33 işçinin 19’unun halsizlik, mide bulantısı ve baş dönmesi yaşaması üzerine hastaneye götürüldükleri bildirildi.

Hastanede tedavi altına alınan işçilerin neden zehirlenmiş olabilecekleri ise büyük bir merak konusu oldu. Zehirlenme nedeninin tespit edilebilmesi için bölgeye AFAD ekiplerinin sevki yapıldı. Ekipleri araştırmaya başlarken şu ana kadar herhangi bir bulgu elde edilemedi.

İŞÇİLER ZEHİRLENİP HASTANEYE GİTTİLER

Uşak Sarayaltı Mahallesinde faaliyet gösteren bir iplik fabrikasında çalışan 33 işçiden 19’u zehirlenme şüphesiyle Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Edinilen bilgilere göre, 19 işçi halsizlik, mide bulantısı ve baş dönmesi şikâyetiyle Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

FABRİKADAKİ KİMYASAL MADDELERDEN ŞÜPHE EDİLİYOR

İşçilerin hastanelere başvurusundan sonra bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk incelemesine göre işçilerin fabrikada kullanılan bazı malzemelerden kimyasal maddeden zehirlendiği düşünülürken, ekiplerin yapmış olduğu son ölçümlerde gaz yüksekliği olmadığı tespit edildi.

FABRİKADA ÜRETİM DURDU!

Hastaneye başvuran işçilerin hayati tehlikeleri bulunmadığı ve tedavileri devam ederken, fabrika ise üretimi durdurdu. Öte yandan bölgedeki çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

İşçilerin neden zehirlendiklerinin tespiti için dört koldan araştırma yapıldığı bildirildi. Diğer işçilerin etkilenmemesi için fabrika çalışmayı durdururken kimse zehirlenme bakasının neden meydana geldiğini kestiremiyor.