Aydın Efeler'de kaçak sigara operasyonu

Aydın Efeler'de jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda yüksek miktarda kaçak sigara ve boş makaron ele geçirildi.
Aydın Efeler'de kaçak sigara operasyonu

AYDIN (İHA) - Özellikle de son dönemde sigara fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından kaçakçılık faaliyetlerinde artış yaşandığı görülmüştü. Hem vatandaşı sağlığından hem de devleti vergi gelirinden eden kaçakçılık girişimlerine karşı devletin aldığı önlemler arttırıldı.

Bu kapsamda kaçakçılığa karşı operasyonlar başlatılırken söz konusu operasyonlardan birini de Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri düzenledi. Düzenlenen operasyon ile yüksek miktarlı kaçak sigara, boş makaron, kıyılmış tütün ve kesilmiş bandrol ele geçirildi.

AYDIN'DA KAÇAKÇILIK OPERASYONU!

Aydın’ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda üç şüpheli şahsın ikametlerinde çok sayıda kaçak sigara ve sigara yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçak sigara üretimi ve kaçakçılığına yönelik koordineli çalışma başlatıldı.

Efeler ilçesinde kaçak sigara ve tütün sattığı tespit edilen V.K., A.G. ve K.Ö. isimli şüphelilerin ikametlerinde eş zamanlı olarak arama yapıldı. Yapılan aramalarda 82 bin 500 adet içi tütün doldurulmuş makaron, 120 bin adet boş makaron, 2 bin 090 kg ağırlığında kıyılmış tütün, 356 adet kesilmiş bandrol, 3 adet elektronik sigara sarma makinesi, 3 adet elektronik kompresör ele geçirildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüpheli şahıslar hakkında adli ve idare süreç başlatıldı. Ekipler hem vatandaşın sağlığını korumak hem de devletin vergi gelirine uğramasını engellemek adına operasyonları arttıracaklarını ifade ettiler.